Lubię powolne poranki, kiedy zamiast owsianki ucieramy ciasto na śniadanie. W domu pachnie gruszkami i imbirem. Nie ma tu żadnej specjalnej filozofii. Wrzucamy do miski, ucieramy i pieczemy. Najlepiej nam wychodzi jednak jedzenie.
Następnym razem zrobimy od razu dwie keksówki
Gruszki obieramy. Kroimy na grubsze plastry,kilka środkowych plasterków zostawiamy na wierzch ciasta do dekoracji. Resztę plastrów kroimy w kosteczkę.
Keksówkę smarujemy masłem.
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia i cynamon. Dodajemy masło, cukier/ksylitol, miód, roztrzepane jajka, imbir. Ucieramy za pomocą miksera.Na koniec dodajemy pokrojone gruszki. Delikatnie mieszamy. Przekładamy do natłuszczonej keksówki i pieczemy w 180C ok.40 minut (aż do suchego patycza, więc może być dłużej) 🙂
Wygląda pięknie, a smakuje z pewnością jeszcze lepiej! 🙂
Koniecznie spróbuj 🙂