To najprostszy sposób na słodkie bataty z rozmarynem. Jedno z tych dań, które się ceni za to, że samo się robi. Pożeramy je na lunch, jako dodatek do łososia, kurczaka czy jako przekąska przed telewizorem . Nie zapomnijcie pomaczać w sosie 🙂
Bataty myjemy i szorujemy szczoteczką (możemy także obrać) kroimy na paseczki. Polewamy oliwą i posypujemy ziołami. Odstawiamy.
Przygotowujemy sos-składniki dokładnie ze sobą mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Ziemniaki wrzucamy na blachę do pieczenia- uważamy, żeby były rozłożone i nie nachodziły na siebie. Pieczemy w 200C przez ok.20 min, a następnie nastawić funkcję grilla i piec jeszcze ok.5min.
Podajemy ze schłodzonym sosem.
zdecydowanie moje ulubione frytki 🙂
A co ma czosnek do karmienia? To jakies bzdury! Fenomen kp polega na tym ze dziecko juz orzez pierwsze 6 mcy uczy sie smakow poprzez mleko! Jedzmy czosnek, cebule i inne przyprawy karmiac!
Hej Ola, jak najbardziej się zgadzam. Ja w ciąży i podczas karmmienia jadłam absolutnie wszystko 🙂 Chociaż kiedyś przesadziłam z cebulą i Buniek miał całą noc problem z brzuszkiem, więc wszystko z umiarem 😉